neděle 7. prosince 2008
tapiocove palacinky se sunkou a se syrem..
Tady je maly navod na tapiocove palacinky - chude, ale dobre jidlo vyrabene ze skrobu manioku (tapioku). Nevim do jake miry se to v cechach da sehnat, ale udajne se pouziva pri bezlepkove diete tak snad nejak jo. Tady je to jedna z nejlevnejsich veci - kilo stoji zhruba 2RS a da se z toho udelat desitky palacinek :)
Do hrnce nebo misy dame "goma de tapioca" - tj. tapiocovy skrob, jemne osolime a pridame trochu vody.
Dobre promichame, skrob nam zacne delat hrudky, ktere nejdriv rozemneme v rukou a pak propasirujeme pres sito. Na sporak mezitim dame panev a zacneme zahrivat na sucho, bez oleje stejne tak bez vody, na mirny plamen.
Nasypeme hotovou tapiokovou smes ze skrobu do panve a vytvarujeme z nej zcca 3-4mm placku v podstate jakykoliv utvar co drzi tvar..
Behem chvilky zacne palacinka drzet pohromade, ohrejeme ze obou stran a na jednu stranu polozime napln. Muze to byt cokoliv - tohle je uplne nejzakladnejsi verze treba se sunkou a se syrem.
Po chvili placku prehneme vejpul takze nam vytvori kapsu, jeste ohrejeme chvili z obou stran. V momente, kdyz zacne syr meknout nebo samotna palacinka ma tendenci menit barvu, je hotovo, vyndame a servirujeme :)
Je to hrozne jednoduchy, levny a dobry jidlo, ktery se da pripravovat na X zpusobu, placka je dobra i ke kafy bez niceho, da se do ni nacpat treba spenat, houbova smes, maso, sladke, syry nebo rajcata a jina zelenina. Mnam !
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
2 komentáře:
Je tohle ta mouka? http://www.cajkorenikuskus.eu/eshop/index.php?a=detail&d=229
neni - ona je to mozna moje chyba - problem je v tom ze ta spravna tapioca neni mouka (tak ji sice obcas hloupe a ze zvyku prezdivam ja), ale maniokovy skrob - v konzistenci mouce podobne.
Okomentovat