jinak jsem tu co se tyce vareni absolvoval lekci jak udelat Stroganoff po Brazilsku:)
v podstate se to asi moc nelisi od evropske verze - delali sme ho z kureciho masa, nejvetsi posun obecne od toho co znam z domova, je ze brazilci k vareni omacek a tak vubec nepouzivaji ani kapku vody, vsechno stava bud z masa nebo ze zeleniny. Proto zaklad vseho je nakrajet do toho rajcata, cibuli, cesnek a papriku - na tom se v kombinaci s trochou oleje nebo masla vari. Jinak na brazilsky stroganoff potrebujete:
- 2 kila kureciho masa
- cibuli, cesnek, 3 papriky, 5 rajcat
- lahev kecupu
- 6 smetan
- svazecek cerstveho koriandru
- muskatovy orisek
brazilsky kecupovy stroganoff chutna sice trochu podivne, ale vubec ne spatne. Cerstvy koriandr je v tom moc dobry. Nejbizarnejsi kulturni sok, ale prichazi v tom, ze brazilci si na to sypou chipsy, takovy ty chipsovy tycky - a vypada to ze je to mistni naprosto bezna praxe :)
Žádné komentáře:
Okomentovat